16 april 2025 - Dag van de Fietshelm
Veilig op weg, begint met het dragen van een fietshelm. Daarom staan we op deze Dag van de Fietshelm (16 april 2025) stil bij het belang van letselpreventie en verkeersveiligheid – twee thema’s die Gevolgrecht.nl een warm hart toedraagt.

Waarom deze dag?
Iedere dag stappen honderdduizenden Nederlanders op de fiets. Voor school, werk, boodschappen of gewoon een ritje in de zon. Maar het aantal fietsongevallen blijft helaas stijgen – met hoofdletsel als een van de meest voorkomende en ernstigste gevolgen. Een goede fietshelm kan in veel gevallen het verschil maken.
Daarom roepen wij, samen met meer partijen zoals Veiligheid.nl en fietsverzekeraar Kingpolis, iedereen op: investeer in een nieuwe fietshelm en draag ’m ook echt. Je hoofd is het waard.
Fysieke klachten komt soms pas later
Een veelvoorkomend probleem: de adrenaline vlak na het ongeval maskeert de pijn. Pas dagen of zelfs weken later krijg je klachten die blijken terug te leiden naar het moment van de aanrijding. Denk aan rug-, nek- of knieklachten, concentratieproblemen of aanhoudende vermoeidheid.
Daarom is het belangrijk om niet te wachten tot de klachten erger worden, maar direct actie te ondernemen.
Wat wij doen: Samen voor veiligheid
Bij Gevolgrecht.nl zetten wij ons dagelijks in voor een veiliger verkeer en minder ernstig letsel na een ongeval. Dat doen we niet alleen – we zoeken actief de samenwerking op met partijen die net als wij geloven in preventie, bewustwording en goede nazorg. Op deze Dag van de Fietshelm bundelen we daarom onze krachten om het belang van helmen op de kaart te zetten.
Maar wat als het toch misgaat?
Toch een fietsongeval gehad?
Ondanks alle voorzorgsmaatregelen kan een ongeval helaas tóch gebeuren. Als jij als fietser betrokken bent geraakt bij een aanrijding met een gemotoriseerd voertuig, dan heb je gelukkig rechten.
Gevolgrecht.nl staat klaar met kosteloze rechtsbijstand. We helpen je bij het verhalen van (een deel van) jouw schade op de aansprakelijke tegenpartij – vaak de verzekeraar van het motorvoertuig. Dit doen we op basis van artikel 185 van de Wegenverkeerswet (WVW), waarin de bescherming van kwetsbare verkeersdeelnemers, zoals fietsers, centraal staat.
Gevolgrecht.nl verhaalt alle schade, dus ook een kapotte fietshelm. Heb je ook nog andere gevolgschade zoals inkomstenderving, ongemak, andere kapotte spullen of fysieke klachten?
Via onze zelftest kun je zelf binnen 1 minuut achterhalen of je in aanmerking komt. En zo ja, dan kun je direct een dossier aanmaken.
Dossier aanmaken
Door het invullen van onze zelftest kom je erachter wat voor schade mogelijkheden er zijn. Ook kun je direct een dossier aanmaken. Dit is volledig kosteloos, onze hulp wordt betaald door de verzekering.
Bescherm jezelf. Zet ‘m op.
Een nieuwe fietshelm zit niet alleen lekkerder, maar voldoet ook aan de nieuwste veiligheidsnormen. Combineer dat met de simpele gewoonte om ‘m elke rit op te zetten, en je verkleint de kans op ernstig letsel enorm. Dat is niet alleen goed voor jou, maar ook voor je omgeving.
Dus: zet ‘m op en fiets veilig!
Veelgestelde vragen
Onderstaande vragen en antwoorden zijn een selectie van meest gestelde vragen. Staat je vraag hier niet bij? Mail dan naar info@gevolgrecht.nl
Hoe werkt Gevolgrecht.nl?
Gevolgrecht.nl biedt gratis rechtsbijstand aan slachtoffers van een verkeersongeval. Ons volledig online platform maakt het proces snel en eenvoudig, en we bieden persoonlijke ondersteuning via telefonische intake en begeleiding.
Is de rechtsbijstand echt kosteloos?
Ja, onze dienst is volledig kosteloos voor slachtoffers van een verkeersongeval. De kosten verhalen we op de verzekeraar van de aansprakelijke partij. Mocht dat niet lukken, dan is dat ons risico. Daarom proberen wij aan de voorkant kritisch te zijn bij het beoordelen van de kans op haalbaarheid.
Hoe kan ik contact opnemen als ik vragen heb?
U kunt ons bellen op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 uur. Voor algemene updates hoeft u ons niet te bellen, omdat u deze automatisch per e-mail ontvangt.
Wat kan ik via Gevolgrecht verhalen?
Via ons kunt u onder andere de volgende schadeposten verhalen:
- Materiële schade: zoals kleding, een kapotte laptop, mobiele telefoon, fiets, enz.
- Gederfde inkomsten: misgelopen werkuren of andere financiële verliezen.
- Huishoudelijke hulp: vergoeding voor extra hulp in huis die nodig is na het ongeval.
- Extra reiskosten: kosten die gemaakt zijn door bijvoorbeeld medische afspraken.
- Smartengeld: een vergoeding voor fysieke en/of emotionele schade
Tot wanneer kan ik een letselschadevergoeding na een verkeersongeval claimen?
Een schadeclaim moet binnen bepaalde termijnen worden ingediend. In het Burgerlijk Wetboek geldt een algemene verjaringstermijn van vijf jaar. Bij de schade als gevolg van een ongeval met een motorrijtuig geldt een kortere verjaringstermijn van drie jaar. Als u de schade wilt claimen via de WAM-verzekering, moet dat binnen de termijn van drie jaar gebeuren.
Bron: De Letselschaderaad.
Wat onze klanten
over ons zeggen
Klanten beoordelen ons met een 8.4/10 uit 81 beoordelingen. Sinds 2020 al meer dan 1.000 gedupeerden geholpen
4.7
/5




