Skip to main content

Weggebruikers

Start je gratis schadeclaim

Schade?
Doe de zelftest

Wie vallen onder weggebruikers?

Fietsers

Fietsers worden extra beschermd door de wet. Ben je aangereden op de fiets? Dan kun je recht hebben op een vergoeding voor zowel materiële schade als smartengeld. Wij zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt.

Voetgangers

Voetgangers zijn kwetsbare verkeersdeelnemers. Bij een aanrijding met een voertuig heb je vaak automatisch recht op schadevergoeding, ook als je deels zelf schuld hebt. Ontdek hoe wij je helpen bij het verhalen van letselschade als voetganger.

Automobilist

Ook als automobilist kun je slachtoffer zijn van een verkeersongeval. Wij helpen bij het vaststellen van aansprakelijkheid en zorgen dat je vergoeding ontvangt voor schade aan je auto, letsel en gemiste inkomsten.

Snorfietsers

Ben je op je snorfiets aangereden of ten val gekomen door een verkeersonveilige situatie? Snorfietsers rijden vaak op het fietspad en zijn daardoor extra kwetsbaar. Gelukkig biedt de wet in veel gevallen bescherming, vooral als je bent aangereden door een motorvoertuig. Ook lees je meer over bromfietsers.

Motorrijders

Motorrijders lopen bij ongevallen vaak ernstig letsel op. Wij begeleiden je stap voor stap bij het indienen van je schadeclaim en zorgen dat alle schadeposten, zoals medische kosten en verlies aan inkomen, worden meegenomen.

Jouw rechten als weggebruiker bij een ongeluk

Zo helpt Gevolgrecht jou!

Bij Gevolgrecht sta jij als slachtoffer centraal. Wij begrijpen hoe ingrijpend een verkeersongeval kan zijn. Daarom nemen onze letselschade-experts het hele proces voor je uit handen — zonder dat het jou iets kost.

Aansprakelijkheid vaststellen: We onderzoeken wie er verantwoordelijk is voor het ongeval en zorgen dat dit juridisch wordt onderbouwd.

Schadeposten in kaart brengen: Van medische kosten tot inkomensverlies: we maken een compleet overzicht van alle schade die je hebt geleden.

Overleg met de verzekeraar: Wij voeren de onderhandelingen en zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt — zonder discussies of vertraging.

Begeleiding van begin tot eind: Je staat er niet alleen voor. Wij begeleiden je tijdens elke stap van je schadeclaim en houden je helder en persoonlijk op de hoogte.

En dat alles 100% kosteloos voor jou. De kosten worden namelijk verhaald op de aansprakelijke partij of diens verzekeraar.

Start je gratis schadeclaim

Schadeclaim indienen?
Wij nemen contact met je op

Direct hulp nodig?

Neem vandaag nog contact met ons op. Wij luisteren naar je verhaal, beoordelen je situatie en zetten direct de eerste stappen om jouw schade te verhalen.

Aanmelden

Intakegesprek

Online schadedossier

Gevolgrecht doet de rest

Kosteloos en ten allen tijde opzegbaar

Start je gratis schadeclaimBel ons!

Veelgestelde vragen

Onderstaande vragen en antwoorden zijn een selectie van meest gestelde vragen. Staat je vraag hier niet bij? Mail dan naar info@gevolgrecht.nl

Heb ik recht op een schadevergoeding als ik (deels) zelf schuld heb?

Ja, vooral als je een kwetsbare verkeersdeelnemer bent — zoals een voetganger of fietser. Ook bij (gedeeltelijke) eigen schuld kun je vaak alsnog een deel van je schade vergoed krijgen.

Lees meer

Wat kost de hulp van Gevolgrecht?

Niets. Onze juridische hulp is 100% kosteloos voor jou. Wij verhalen onze kosten op de aansprakelijke partij of diens verzekeraar.

Doe de zelftest!

Hoe lang duurt het verhalen van mijn letselschade?

Dat hangt af van de ernst van het letsel en hoe snel de tegenpartij meewerkt. Eenvoudige zaken kunnen binnen enkele maanden worden afgerond, complexere zaken duren vaak langer. Wij houden je voortdurend op de hoogte.

Contact

Wat als de veroorzaker is doorgereden of onbekend is?

Dan kun je mogelijk terecht bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Wij helpen je bij het indienen van zo’n claim en zorgen dat alles correct wordt aangeleverd.

Doe de zelftest!

Moet ik een advocaat inschakelen?

Nee, dat is niet nodig. De specialisten van Gevolgrecht hebben juridische expertise en handelen jouw letselschadeclaim volledig voor je af.

Doe de zelftest!
Bekijk alle veelgestelde vragen